lauantai 8. marraskuuta 2014

Ihana keksintuoksuinen lauantai!

Aiemmin viikolla oli Niinan sivuilla http://niinansivut.blogspot.fi/ herkullisen näköisiä valkosuklaa-suolapähkinäkeksejä. Päätinpä testata ja aivan superhyviä tuli! Laitanpa tähän ittelle (ja muillekin) ohjeen talteen. Näitä teen kyllä toistekin! Ohje on uusimmasta Pirkka ruokalehdestä 4/2014, tosin käytännön toteutusta muutin hieman sujuvammaksi. (kuva on oma)



Valkosuklaa-suolapähkinäkeksit

100g suolapähkinöitä
100 g valkosuklaata (käytin lidlin suklaalevyn:)
125 g voita
2 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

1. Rouhi pähkinät ja suklaa karkeaksi. Ota pähkinöistä 1/3 ja suklaasta 1/2 koristelua varten samaan kulhoon.

2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää pähkinät ja suklaa.

3. Nosta kulhosta kahdella lusikalla kökköjä leivinpaperin päälle pellille. Painele jauhoisilla sormilla kökköä vähän litteämmäksi. Jaa keksien päälle koristeeksi jätetty pähkinä-suklaaseos ja painele se kiinni keksien pintaa. Keksit leviävät jonkin verran uunissa, joten kannattaa paistaa pari-kolme pellillistä.

4. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia.


Ne parhaat Vilhelmiinat



Innostuin leipomaan myös muutakin; maailman yksinkertaisimpia ja parhaimpia keksejä ever! Vilhelmiinoja! Tehtiin männä viikolla töissä isänpäiväkaffeille näitä ja piti kotonakin sitten leipasta. Löytyi googlesta miljoonanlaisia ohjeita, mutta tämä on mun mielestä ihan paras.

400 g voita
400g sokeria
4 rkl siirappia
2 munankeltuaista
8 dl vehnäjauhoja
4 tl vaniljasokeria
4 tl soodaa

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen siirappi ja keltuaiset.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Yhdistä seokset ja sekoita.
4. Muotoile taikinasta pitkiä pötköjä pellille ja paista 180 asteessa noin 12 minuuttia.
5. Leikkaa heti uunista ottamisen jälkeen veitsellä paloiksi.


1 kommentti: