torstai 16. heinäkuuta 2015

Ihan paras turkinpippurikakku!

Kesälomalla on kivasti aikaa puuhailla sellaista, mihin ei normiarjessa ole aikaa. Niinpä olenkin viime aikoina  leiponut innokkaammin kuin yleensä. Löysin ohjeen, josta tuli heti ensimaistamalla minun ehdoton suosikki! Turkinpippureista tykkäsin itse tehdyssä jäätelössä ja nyt niitä on laitettu hyytelökakkuun. Ihan nam!


Turkinpippurikakku

Pohja:
150 g Digestivekeksejä
80 g voita

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:

2 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
200g rahkaa
5 liivatelehteä (sulatetaan 0,5 dl kiehuvaa vettä)
100g turkinpippurirouhetta

Vatkaa kerma ja sekoita siihen muut ainekset. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele lakritsi- tai salmiakkikastikkeella ja turkinpippurirouheella:)



maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kesävirkkailuja





Liekö tuo kylmä kesä vaikuttanut siihen, että on tullut istuskeltua sisällä ja virkkailtua kaikkea pientä isomman virkkuuprojektin välillä...?  Pikkumansikoita on niin mukava virkkailla jämälangoista! Ohje löytyy täältä: http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=s23&d_id=59

Ihana sydänkuppi löytyi eurolla kirpputorilta:)


Näitä pussukoitahan on tällä emännällä ihan joka lähtöön; on kankaisia, karkkipaperisia ja virkattuja. Tästä pussukasta tuli "lääkepussukka" laukkuun, jossa kulkee buranat ja samariinit mukavasti mukana. Lankana on Kärkkäisen alekorista löytynyt Dropsin Muskat. Mukava, kiiltävä lanka virkkaamiseen.



"Äiti, tekisitkö nokkiksia?"

Meidän pienimmäisen ehdoton suosikki herkkuosastolta on ehdottomasti mokkaruudut. Meillä sanotaan niitä "nokkaruuduiksi" eli "nokkiksiksi".

Ohje on Hellapoliisin herkkuleivonnaiset -kirjasta ja alkuperäinen ohje on gluteeniton. Teen välillä ohjeen vehnäjauhoihin, riippuen ketä meillä on milloinkin syömässä ja molemmista versioista tulee aivan mainioita!



Ohje löytyy tästä:



torstai 2. heinäkuuta 2015

Saisiko olla jäätelöä?

Mikäpä se kesällä (tai ihan milloin vaan) on parempi herkku kuin kermaisen pehmeä jäätelö! Omatekemä jäätelö on usein rakeista eikä niin tasaista kuin kaupan ja siksipä olinkin ensin vähän epäileväinen tämän ohjeen kanssa. Paljon tätä kyllä oli kehuttu, joten kokeilin ja todella kannatti:)

Löysin ohjeen täältä:

http://www.suortuva.blogspot.fi/2015/06/kaikki-herkkusuut-huomio.html

mutta laitan sen tähänkin itselleni muistiin. Tätä nimittäin teen aivan varmasti lisää. Makujahan on niin paljon kuin mielikuvitusta riittää; mariannekarkkeja, keksejä, suklaata, polly-karkkeja, marjoja, vaahtokarkkeja,...Tähän ensimmäiseen kokeiluun käytin turkinpippurirouhetta, nam!


Kotijäätelö

2prk Flora Vispiä
1tölkki kondensoitua maitoa
0.5dl glukoosisiirappia

- Laita kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa vaahdoksi esim. sähkövatkaimella tai taikinakoneessa vispilällä. 
- Varaa kannellinen astia joka kestää pakastusta. Vetoisuus noin 2litraa. 
- Kaada vaahto kannelliseen kulhoon ja sekoita joukkoon haluamasi makuaineet, suklaata, keksinmurusia jne... vain mielikuvitus on rajana. 
- Laita jäätelö pakasteeseen vähintäänkin neljäksi tunniksi, mielellään yön yli. 

tiistai 23. kesäkuuta 2015

Nokkosbuumi jatkuu...

Nyt kun pääsin nokkosten makuun, niin ei parane jättää yhteen kokeiluun. Hanskat käteen ja uudelleen nokkospuskaan, joita pihan perällä riittää. Netistä löytyi varsin simppeli ohje nokkoslättyihin ja paistaminen onnistui samaan tyyliin kuin ihan tavallistenkin lättyjen! 



Ohje on täältä: http://www.myllynparas.fi/suomi/reseptit/jalkiruoat_ja_valipalat/letut_ja_pannarit/nokkosletut/

2munaa
5dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
tai Sämpyläjauhoseosta
1rklöljyä
1tlsuolaa
lnuoria silputtuja nokkosenlehtiä (n. 1,5 dl ryöpättynä)
Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon muut aineet. Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia. Paista letuiksi.


Nämä lätyt maistuivat meillä kaikille; minä söin itsetehdyn mustaherukkasoseen kanssa ja muut tavallisella makealla lettuhillolla!


Tulipa taas syötyä "vahingossa" terveellistä:)

tiistai 9. kesäkuuta 2015

Terveellisiä sipsejäkö...?

Ihanaa, kun tulee kesä ja luonto herää. Pihalla alkaa kasvaa kaikki kukkaset ja rikkaruohot. Olenkin innokkaasti kerännyt tuoreita kukkia keittiön pöydälle, sama se vaikka virallisesti rikkaruohoiksi luokiteltaisiinkin:)

Takapihamme perukoilla kasvaa nokkospuskia ihan kiusaksi asti ja koska nokkonen on tunnetusti terveellinen kasvi, päätin kokeilla netistä löytämääni helppoa ohjetta.

Nokkosen lehtiä kerätään puhtaasta paikasta ja asetellaan leivinpaperin päälle pellille. Lehdet voidellaan oliiviöljyllä ja päälle ripotellaan suolaa. Paistetaan uunissa 200 asteessa noin 5-10 minuuttia.



Sitten vain pelliltä napsitaan suoraan parempiin suihin. Nämä "sipsit" saivat meidän teineiltä aika nuivan vastaanoton, mutta suostuivat kuitenkin maistamaan. Olihan ne rapsakoita ja taatusti terveellisiä, suolaakin oli riittävästi. Entä miltä ne sitten ihan oikeasti maistuivat? No sanotaanko, että...terveellisiltä!:)



-seuraavaa leffailtaa odotellessa:)-

perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kesäisiä korvakoruja!


Kesäisiä korviksia syntyy liukuhihnalta, varsinkin kauniina kesäpäivänä auringonpaisteessa ulkona:) Nämä kaikki on virkattu metalliprikkojen päälle, niillä saa mun mielestä kauneimman aloitusympyrän.


Keltaiset kukkakorvikset

Virkkaa metalliprikkaan 1,5 koukulla 30 kiinteää silmukkaa. Tasoittele prikka piiloon.
Tee 4 kjs, 1 ps joka 5:een silmukkaan = 6 terälehteä.

Tee jokaiseen 4 kjs:n ketjuun 1ks, 2p, 2 pp, 2p ja 1 ks. Ps keskelle ja tämä taas niin, että tulee 6 terälehteä.




Sitten vain korvakorut kovetetaan poverpalilla tai erikeeperillä ja kiinnitetään korviskoukut paikalleen.


-Mitä olisi kesä ilman raikkaita korviksia...?-