Ihanaa, kun tulee kesä ja luonto herää. Pihalla alkaa kasvaa kaikki kukkaset ja rikkaruohot. Olenkin innokkaasti kerännyt tuoreita kukkia keittiön pöydälle, sama se vaikka virallisesti rikkaruohoiksi luokiteltaisiinkin:)
Takapihamme perukoilla kasvaa nokkospuskia ihan kiusaksi asti ja koska nokkonen on tunnetusti terveellinen kasvi, päätin kokeilla netistä löytämääni helppoa ohjetta.
Nokkosen lehtiä kerätään puhtaasta paikasta ja asetellaan leivinpaperin päälle pellille. Lehdet voidellaan oliiviöljyllä ja päälle ripotellaan suolaa. Paistetaan uunissa 200 asteessa noin 5-10 minuuttia.
Sitten vain pelliltä napsitaan suoraan parempiin suihin. Nämä "sipsit" saivat meidän teineiltä aika nuivan vastaanoton, mutta suostuivat kuitenkin maistamaan. Olihan ne rapsakoita ja taatusti terveellisiä, suolaakin oli riittävästi. Entä miltä ne sitten ihan oikeasti maistuivat? No sanotaanko, että...terveellisiltä!:)
-seuraavaa leffailtaa odotellessa:)-
Hih :) Itse oon joskus kuivattanut ja käyttänyt sitä nokkosrouhetta sitten sämpylätaikinassa.
VastaaPoistaPitääpä kokeilla niinkin:)
VastaaPoista