Nyt kun pääsin nokkosten makuun, niin ei parane jättää yhteen kokeiluun. Hanskat käteen ja uudelleen nokkospuskaan, joita pihan perällä riittää. Netistä löytyi varsin simppeli ohje nokkoslättyihin ja paistaminen onnistui samaan tyyliin kuin ihan tavallistenkin lättyjen!
Ohje on täältä: http://www.myllynparas.fi/suomi/reseptit/jalkiruoat_ja_valipalat/letut_ja_pannarit/nokkosletut/
2 | munaa | |
5 | dl | maitoa tai laktoositonta maitojuomaa |
2½ | dl | Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja |
tai Erikoisvehnäjauhoja | ||
tai Sämpyläjauhoseosta | ||
1 | rkl | öljyä |
1 | tl | suolaa |
1½ | l | nuoria silputtuja nokkosenlehtiä (n. 1,5 dl ryöpättynä) |
Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon muut aineet. Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia. Paista letuiksi.
Nämä lätyt maistuivat meillä kaikille; minä söin itsetehdyn mustaherukkasoseen kanssa ja muut tavallisella makealla lettuhillolla!
Tulipa taas syötyä "vahingossa" terveellistä:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti