keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Cookies!

En tiedä onko "tämän joulun hittituote" viedä keksitarvikkeita purkissa kukan sijaan joulumuistamiseksi, mutta nämä ovat niin kauniita etten voinut olla tekemättä paria purkkia itsekin. Suklaa-pähkinäkeksit lahjapurkissa

2,5 dl vehnäjauhoja
0,75  dl ruokosokeria
0,5 dl fariinisokeria
0,75  tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
0,75 dl hasselpähkinärouhetta
1,5 dl suklaata rouheena, hippuina tai karkkeina (esim. M&M/Smarties)
90 g voita
1 iso kananmuna
Noin 0,5 l purkki
Mittaa kuivat ainekset isolla suuaukolla varustettuun lasipurkkiin listan mukaisesti. Painele tiiviisti purkkiin joka kerroksen jälkeen. Koristele purkki haluamallasi tavalla esimerkiksi kankaalla ja narulla. Laita purkin kylkeen kortti tai etiketti:
"Vatkaa 90 g huoneenlämpöistä voita notkeaksi. Lisää 1 kananmuna hyvin vatkaten joukkoon. Lisää lopuksi koko purkin sisältö ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele palloiksi ja paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä."

Alkuperäinen ohje on täältä: http://kirsi1974.vuodatus.net/lue/2012/12/keksit-purkissa, mutta koska minulla oli vain puolen litran purkkeja, puolitin ohjeen:)

Ihanintahan näissä on se, että purkin voi koristella lahjansaajan tyylin ja lempivärin mukaan. Karkkeina ei ole pakko käyttää värikkäitä karkkeja, vaan yksivärisistäkin tulee nättejä!


1 kommentti: