maanantai 22. joulukuuta 2014

Bataattia, bataattia...

Olemme tässä pikkuhiljaa luomassa omia jouluperinteitä meidän sekalaiseen uusperheeseemme. Tänään kokeilin tehdä itse bataattilaatikkoa, jota en ole aiemmin edes maistanut, ja oli niin hyvää, että resepti on pakko laittaa arkistoon (ja jakoon!)




Bataattilaatikko

6 annosta
1 kg bataatteja
1 sipuli
3 perunaa
1,5 rkl tuoretta inkivääriraastetta (jätin pois)
1 kasvisliemikuutio
1 l vettä
3 keltuaista
2 dl kuohukermaa
2 rkl korppujauhoja (jätin myös tämän pois, koska tein gluteenitonta)
25 g voita
0,8 dl siirappia
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

päälle korppujauhoja halutessa

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatit ja perunat ja keitä kasvisliemessä kypsiksi. Säästä keitinliemestä 1 dl. Soseuta kasvikset ja lisää aiemmin keskenään sekoitetut kerma, keltuaiset ja mausteet. Lisää vielä 25 g sulatettua voita. Kaada uunivuokaan tai folioastioihin (käteviä, jos aiot pakastaa laatikot) ja paista 175 asteessa noin 1,5 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti