Bataattilaatikko
6 annosta
1 kg bataatteja
1 sipuli
3 perunaa
1,5 rkl tuoretta inkivääriraastetta (jätin pois)
1 kasvisliemikuutio
1 l vettä
3 keltuaista
2 dl kuohukermaa
2 rkl korppujauhoja (jätin myös tämän pois, koska tein gluteenitonta)
25 g voita
0,8 dl siirappia
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
päälle korppujauhoja halutessa
Kuori ja kuutioi sipuli, bataatit ja perunat ja keitä kasvisliemessä kypsiksi. Säästä keitinliemestä 1 dl. Soseuta kasvikset ja lisää aiemmin keskenään sekoitetut kerma, keltuaiset ja mausteet. Lisää vielä 25 g sulatettua voita. Kaada uunivuokaan tai folioastioihin (käteviä, jos aiot pakastaa laatikot) ja paista 175 asteessa noin 1,5 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti