sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Joululahjapaja on käynnissä...

Selailin nettiä ja löysin kuvia mörökölleistä, joilla oli vetoketju suun tilalla...mitä ihmettä? Ne paljastuivat huolisyöpöiksi. Idea on siis, että lapsi (tai aikuinen;) voi kirjoittaa/piirtää huolia ja murheita paperille ja laittaa sen huolisyöpön suutaskuun. Huolisyöppö syö sitten sitä murhetta pienemmäksi. Ihaniahan ne olivat kuin mitkä ja ajattelin josko kokeilisi ommella muutaman pukinkonttiin. Tämähän on ihana unikaveri pienelle, vaikka ei huolia suuhun laittaisikaan!Kaavoja ja ohjeita ei löytynyt, joten ne piti piirtää itse. Näitä voi olla hankala tulostaa ja kopioida, mutta laitoin kuviin mitat, jotta ne on helppo piirtää ihan vapaastikin paperille. Kankaaksi käy ihan mikä vaan, itse käytin velouria. Leikkaa takakpl yhtenä osana ja etukpl kahtena osana. Silmät leikkasin valkoisesta trikoosta ja liimasin ne paikalleen etukpl:een yläosaan. Sen jälkeen ompelin tiheällä siksakilla. Mustuaiset tein trikoosta, jotka myös liimasin ja ompelin sitten käsin lopuksi. Kaikkiin kappaleisiin leikkasin saumanvaraa noin 1 cm.
Aloitin ompelemalla silmät paikalleen. Sitten vetoketju etukpl:een yläosaan ja suupussukan toiseen osaan oikeat puolet vastakkain ja vetoketju siinä välissä. Sitten sama homma etukappaleen alaosan ja suupussukan toisen osan kanssa. Sitten ompelin suupussukan kiinni pussukaksi.

Seuraavaksi jalat ja korvat. Jalkoihin laitoin hieman vanua täytteeksi. Korvat taitoin valmiiksi "korvan muotoon" ja ompelin siksakilla, että on helpompi sitten ommella kiinni itse syöppöön. 

Sitten ommellaan koko syöppö kiinni oikeat puolet vastakkain ja alaosa jätetään auki. Samalla ompelulla korvat kiinni ja mahdollinen sivulappu, jos sellaisen haluaa laittaa. Tässä vaiheessa leikataan ylimääräiset vetoketjun reunat pois. 

Sitten ommellaan jalat paikalleen syöppö edelleen nurinpäin käännettynä. Haaroihin jätetään pieni kääntöaukko. Syöppö käännetään oikeinpäin ja täytetään haluamaansa pulleuteen. Minä käytin täytteeksi vanhan tyynyn sisustaa. Käsin lopuksi täyttöaukko sievästi kiinni.

Voilaa!


Samalla kaavalla vähän värikkäämmästä kankaasta syöppönen lahjaksi ystävän lapselle. Väriksi valittu ystävän lemppariväri:)

1 kommentti: