torstai 2. heinäkuuta 2015

Saisiko olla jäätelöä?

Mikäpä se kesällä (tai ihan milloin vaan) on parempi herkku kuin kermaisen pehmeä jäätelö! Omatekemä jäätelö on usein rakeista eikä niin tasaista kuin kaupan ja siksipä olinkin ensin vähän epäileväinen tämän ohjeen kanssa. Paljon tätä kyllä oli kehuttu, joten kokeilin ja todella kannatti:)

Löysin ohjeen täältä:

http://www.suortuva.blogspot.fi/2015/06/kaikki-herkkusuut-huomio.html

mutta laitan sen tähänkin itselleni muistiin. Tätä nimittäin teen aivan varmasti lisää. Makujahan on niin paljon kuin mielikuvitusta riittää; mariannekarkkeja, keksejä, suklaata, polly-karkkeja, marjoja, vaahtokarkkeja,...Tähän ensimmäiseen kokeiluun käytin turkinpippurirouhetta, nam!


Kotijäätelö

2prk Flora Vispiä
1tölkki kondensoitua maitoa
0.5dl glukoosisiirappia

- Laita kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa vaahdoksi esim. sähkövatkaimella tai taikinakoneessa vispilällä. 
- Varaa kannellinen astia joka kestää pakastusta. Vetoisuus noin 2litraa. 
- Kaada vaahto kannelliseen kulhoon ja sekoita joukkoon haluamasi makuaineet, suklaata, keksinmurusia jne... vain mielikuvitus on rajana. 
- Laita jäätelö pakasteeseen vähintäänkin neljäksi tunniksi, mielellään yön yli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti